13.07.2018/09:14

Powraca widmo podatku od cukru. Co na to producenci?

Za sprawą niedawnych wypowiedzi wiceministra zdrowia Macieja Miłkowskiego powrócił temat podatku od cukru. Eksperci przypominają, że tego typu rozwiązania już obowiązują w innych państwach, np. w Anglii. Ale efekty zmian legislacyjnych bywają dalekie od oczekiwań.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Andriejko 16.07.2018

    Wystarczy, że ludzie zaczną się zdrowo odżywiać...
    Wtedy udadną korporacje producenckie, handel, banki i giełdy... Co powinno jak zwykle dporowadzić do konfliktów i pwenie wojny.
    Więc mało komi zalezy na tym byśmy byli zdrowsi.
    95% zawartości hipermarketu jest do życia nie potrzebne, albo wręcz szkodliwe. To produkty skonstrułowane przez działy NPD i marketingu tak by uzależniać fizycznie i psychicznie.
    Rządowi tez nie zależy, tak jak nie zależy na ograniczania spozycia papierosów, alkoholu, paliw... Podatki z tych gałęzi gospodarki fundują różnego rodzaju kiełbasy wyborcze i rządowe programy... które sponsorują uzależnieni.
    Po co więc ich leczyć, by kupowali kurczali, marchew, kapustę i ziemniaki za grosze (małe podatki) od rolnika?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.