30.03.2020 / 12:32
StoryEditor

Powstało stowarzyszenie Przyszłość dla Gastronomii – branża łączy siły

[zdj. ilustracyjne] (fot. mat. prasowe Sphinks)
Według portalu horecatrends.pl w pierwszych dniach kwarantanny większość miejsc gastronomicznych – restauracji, pubów, kawiarni, klubów i wszelkich miejsc rozrywki – zanotowało spadek w obrotach o ok. 60 proc. Według przeprowadzonej wśród nich ankiety ponad połowa restauratorów musiała zamknąć lokale lub zawiesić działalność. W tej sytuacji przedstawiciele branży postanowili powołać Stowarzyszenie „Przyszłość dla Gastronomii”.

Branża gastronomiczna przeżywa ogromny kryzys. Najprawdopodobniej bardzo dużo biznesów zakończy swoją działalność. Natomiast te, które przetrwają, będą odczuwały długotrwałe pro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.11.2025 / 17:44
StoryEditor
Orlen uruchamia pierwszy ultraszybki hub ładowania elektryków. W planach kolejne
W persepktywie dwóch lat Orlen ma zamiar uruchomić ponad 50 nowoczesnych hubów ładowania ekektryków (fot. Shutterstock)

Orlen dokłada swoją cegiełkę do tego, żeby przyspieszyć rozwój elektromobilności w Polsce. Koncern uruchamia pierwszy nowoczesny hub szybkiego ładowania pojazdów elektrycznych Orlen Charge. Wiemy, jak wyglądają dalsze plany firmy w tym zakresie.

Pierwszy ultraszybki hub Orlen Charge został uruchomiony na MOP-ie Olsztynek Południe przy trasie S7.Umożliwia o ładowanie ośmiu samochodów elektrycznych jednocześnie. Kierow...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

09.11.2025 / 11:15
StoryEditor
Kieliszek sake z Robertem De Niro w Warszawie. W nocy w Nobu rozbijano beczki
Robert De Niro, Chef Nobu Matsuhisa i Meir Teper spotkali się w Nobu Hotel Warsaw, by celebrować tradycyjną Ceremonię Sake

Warszawa była sceną wyjątkowego wydarzenia – Robert De Niro, Chef Nobu Matsuhisa i Meir Teper spotkali się w Nobu Hotel Warsaw, by celebrować tradycyjną Ceremonię Sake. Ten rytuał, pełen symboliki i elegancji, połączył kulturę Japonii z polską gościnnością.

Trzej założyciele Nobu w Warszawie

W sobotni wieczór, 10 listopada 2025 roku, Nobu Hotel Warsaw gościł założycieli globalnego imperium Nobu: legendarnego aktora Roberta De Ni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. listopad 2025 19:00