01.12.2021/15:22

Proces nieunikniony, ale też potrzebny i… opłacalny, czyli branża mięsna w dekarbonizacji

- Świadomość wśród osób decyzyjnych odnośnie potrzeb przechodzenia na eko rozwiązania rośnie, czego efektem jest również zainteresowanie zmianą paliw stałych na gaz. Owszem, nie gwarantuje on zupełnej neutralności klimatycznej, ale stanowi ważny krok ku temu celowi, będąc tzw. paliwem pomostowym dla firm z różnych branż, w tym spożywczej - mówi Krzysztof Kowalski, prezes zarządu DUON Dystrybucja.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także