19.06.2018/18:18

Raport Polska na Talerzu: zmieniają się zwyczaje bywalców restauracji

Kolejna edycja raportu Polska na Talerzu, który przygotowała agencja IQS na zlecenie Makro Polska, pokazuje, jak dynamicznie zmieniają się zwyczaje bywalców restauracji w Polsce. Wygodę i oszczędność, która do niedawna była głównym motywem jadania na mieście, teraz zastępuje potrzeba socjalizowania się i poszukiwanie nowych smaków. Nie spada znaczenie szefów kuchni - nadal są oni gastronomicznymi guru.

Limit 8 bezpłatnych artykułów w miesiącu został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Marta098 25.06.2018

    Dla mnie ważnym aspektem przy wyborze restauracji jest to, aby było w niej smacznie i żeby produkty z których robione są dania były na prawdę lokalne. W Krakowie mamy taką knajpę na Filipa 18. Mają tam typowo polskie jedzenie, a zakupy robią na pobliskim targu przy Kleparzu. Takie miejsca się ceni, szkoda że tak mało ich jest

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.