05.06.2018/08:33

Rynek gastronomiczny rośnie, ale restauratorzy mają problem

Polacy coraz częściej jadają poza domem, ale mimo to niezależni restauratorzy mają problem - pisze Dziennik Gazeta Prawna.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

Więcej na temat:

1 komentarz

  • maga 01.11.2018

    Coraz więcej osób decyduje się na jadanie posiłków poza domem. Stąd też rozkwit rożnego rodzaju lokali gastronomicznych. Prywatni restauratorzy mają jednak problemy finansowe, z wielu powodów. Trzeba wziąć pod uwagę, iż jest to branża dość specyficzna, i związana z dużymi kosztami do poniesienia już na starcie. Szczególnie jeżeli chodzi o wyposażenie, a ceny takich sprzętów jak widać tutaj nie są małe: Do tego dochodzą wciąż rosnące koszty pracy i problemy się nawarstwiają.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.