03.06.2020/12:07

Rynek żywności eko – w Europie rośnie, w Polsce kurczy się

Sprzedaż żywności ekologicznej w Polsce w 2019 r. wyniosła wg Nielsena ok. 620 mln zł. Jednak na oficjalnym rynku eko maleje liczba podmiotów, w tym gospodarstw rolnych. Rośnie – znacznie mniej liczebna – grupa przetwórców. Najszybciej zwiększa się liczba importerów – dane zebrała "Rzeczpospolita".

Limit 8 bezpłatnych artykułów w miesiącu został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Paweł 03.06.2020

    Tak napisane, że nic się nie dowiesz...

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.