19.10.2016/13:05

Sanepid w sklepie – jak przygotować się do kontroli?

Kontrole Inspekcji Sanitarnej często wywołują u właścicieli sklepów silne emocje. Jak dobrze się do nich przygotować? Przede wszystkim warto zapoznać się z rozporządzeniem nr 852/2004 zał II. Zawiera ono komplet wymogów, którym muszą sprostać wszystkie podmioty sektora spożywczego – także te, które zajmują się jedynie dystrybucją.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • majewski882822 24.09.2018

    Sam prowadzę hotel i jednym z ulubionych miejsc sanepidu, jak wynika z mojego doświadczenia, jest łazienka. Jak wiadomo – łazienek jest w hotelu sporo, bo każdy pokój ma oddzielną. Myślę, że podobnie jest w restauracjach czy barach – łazienka to zapalne miejsce, które wymaga regularnego sprzątania. Moim pracownikom zapewniam najlepsze produkty czystości, żeby sprzątanie nie było dla nich najgorszym zadaniem i po pewnym czasie zaczną je olewać. Sami przyznają, że domycie kamienia czy smug na umywalce lub pod prysznicem jest dużo łatwiejsze z Cifem Professional Washroom Cleaner 2in1 niż z każdym innym preparatem.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.