26.11.2021/12:18

Ceny mięsa rosną. Jednak obecna sytuacja może odbić się niekorzystnie na marżach przetwórców

Segment drobiarski na wiosnę tego roku został dość mocno dotknięty skutkami epidemii ptasiej grypy. Wywołany nią spadek podaży żywca sprawił, że w okresie od kwietnia do lipca produkcja mięsa drobiowego w kraju była o 8 proc. niższa niż w tym samym okresie rok wcześniej.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także