05.03.2018/15:51

Wegetariańskie wędliny znikną z rynku?

Kotlety sojowe, pasztet z soczewicy czy carpaccio z buraka to produkty, które już wkrótce mogą podzielić los masła orzechowego, czyli znaleźć się na cenzurowanym. Nic nie jest co prawda jeszcze przesądzone, ale podobnie jak mleczarze stanowczo sprzeciwili się mleku migdałowemu czy śmietance kokosowej, tak teraz w branży mięsnej coraz głośniej mówi się o potrzebie powiedzenia „stop” produktom takim jak klopsiki z tofu czy roślinna mortadela.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.