Żywność coraz droższa. Too Good To Go udostępnia Wielką Księgę Remixów, żeby ratować jedzenie
Eksperci ostrzegają: to mogą być najdroższe święta w historii. To zatem dobry moment, żeby zadać sobie pytanie — czy rzeczywiście stać nas na wyrzucanie jedzenia, gdy ceny w sklepach rosną z dnia na dzień, a inflacja szaleje? Too Good To Go udostępnia darmowego e-booka — Wielką Księgę Remixów — z przepisami, które pomogą ratować planetę i… portfel.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
1 komentarz
-
08.12.2021
Markety wyrzucają tysiące ton żywności (część oddają za darmo organizacjom pożytku publicznego). Przecen jak na lekarstwo, np. w Biedronce, choć na koniec dnia cała półka czegoś tam leci do wora i do śmietnika. I zdziwienie, że żywność się marnuje. Niestety w tej aplikacji żadnej sieci handlowej znaleźć nie można. Non-stop tylko parę piekarni, jakaś kawiarnia, czasem jedno bistro i to wszystko. Sprawdzałem w promieniu 20km. Dobre i to, ale ile można jeść chleba i ciastek za pół ceny? Sklepy sieciowe powinny mieć wręcz obowiązek organizować przeceny tak jak organizuje się je na zachodzie - w UK produkty są obniżane już tydzień przed upływem terminu, a potem stopniowo coraz bardziej. Poza tym dlaczego nie można zrobić outletu spożywczego gdzie trafiają produkty pełnowartościowe ale z krótkim terminem lub np. pogniecione puszki, itp. Na bogatym zachodzie są takie rzeczy od dawna, a w Polsce niestety nic.