REKLAMAPszczółka - Baner Główny - Mieszanka (14-17.10.2018)
Tegoroczne gotowanie z Lazurem miało bożonarodzeniowy charakter

Tegoroczne gotowanie z Lazurem miało bożonarodzeniowy charakter (materiały prasowe)

Przepis na wagę zdrowia to tytuł prasowych warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez firmę Lazur, które odbyły się 1 grudnia br. w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie. Event poprowadziła Sandra Kotowicz, finalistka 5. edycji programu Top Chef.

REKLAMAKongres Słodycze i Przekąski 2018 - belka w artykułach

Lazur na święta

 

Tegoroczne gotowanie z Lazurem miało bożonarodzeniowy charakter. Wszystkie dania inspirowane były skalmierzyckimi serami pleśniowymi. W menu specjalnie skomponowanym przez Sandrę Kotowicz na tę wyjątkową okazję, znalazły się sałatka z marynowaną śliwką w anyżu z pieczonymi orzechami włoskimi i tartym serem Lazur Błękitny, pieczony bakłażan w soli z risotto z dodatkiem sera Lazur Srebrzysty, zupa grzybowa z podwędzaną grzanką z serem Lazur Turkusowy oraz pierogi z kaczką i opalonym serem Lazur Złocisty.

 

Rok 2017, rok zmian

 

Warsztaty były doskonałą okazją do podziękowania wszystkim gościom za współpracę w mijającym 2017 roku, ale i do podsumowania zmian, jakie w tym czasie zaszły w firmie oraz najnowszym produkcie marki Lazur, serze pleśniowym Rokblu.

 

Zmiany w Zarządzie

 

Stanowisko Prezesa firmy, po ustępującym Zenonie Michasiu, od wiosny piastuje Jerzy Krzak. Prezes Jerzy Krzak przez ponad 15 lat pracy w Lazurze konsekwentnie pokonywał kolejne stopnie awansu zawodowego, a przez ostatnie lata skupił się na rozwoju handlu i eksportu.

Zmiana nastąpiła również na stanowisku Wicepresa ds. Handlu i Marketingu. Pełniącą tę funkcję Danutę Pacynę, która zrezygnowała ze stanowiska, zastąpił Krzysztof Wróblewski. W spółdzielni przepracował blisko 10 lat, zajmując się handlem.

 

Rokblu zadebiutował z sukcesem

 

W mijającym roku portfolio firmy Lazur wzbogaciło się o nowy produkt – dedykowany dla rynku HoReCa ser pleśniowy Rokblu. O jego wyjątkowo pełnym, wyrazistym smaku, bogatym grzybowym aromacie oraz aksamitnej, maślanej konsystencji decyduje wydłużony okres dojrzewania.

Dzięki swoim walorom Rokblu sprawdza się w wymagającej, profesjonalnej kuchni, co potwierdziły wyniki prestiżowego Kulinarnego Konkursu Sera Good Cheese 2017. Decyzją jury, składającego się z profesjonalistów – kucharzy i szefów kuchni, Rokblu zdobył złoty medal w kategorii ser do pizzy i najważniejszą nagrodę tego konkursu – Grand Prix.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony