29.02.2016 / 14:26
StoryEditor

Biedronka udoskonala receptury produktów marki własnej

fot. materiały prasowe ()
Biedronka w 2015 r. dokonała zmiany receptury 45 produktów marki własnej, obecnych w stałem ofercie sieci. Z wyliczeń Jeronimo Martins wynika, że w ten sposób udało się zapobiec wprowadzeniu na polski rynek 274 ton cukru, 11 ton tłuszczu oraz 69 ton soli.

Dyskontowa sieć regularnie dokonuje przeglądu receptur wyrobów private label. Biedronka dąży do ciągłego udoskonalania składu produktów marki własnej. Chce poprawiać ich wartość...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 84% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23.11.2024 / 15:00
StoryEditor
Tegoroczny wolumen zamówień podczas Black Friday może być nawet o 10 proc. wyższy niż w 2023 r.

Black Friday już na stałe wpisał się w kalendarz klientów i sprzedawców na całym świecie. To właśnie ta data obecnie rozpoczyna okres zakupowego szaleństwa trwającego nawet do końca zimowych wyprzedaży. Eksperci ID Logistics szacują, że tegoroczna liczba zamówień może wzrosnąć o nawet 10proc. względem ubiegłorocznego okresu wyprzedaży.

Zbliżający się Black Friday zwiastuje intensywny sezon wyprzedaży, który przyciąga uwagę klientów w całej Polsce i Europie. Skorzystanie z towarzyszących mu promocji według najn...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22.11.2024 / 13:16
StoryEditor
Raport GDE: jemy więcej warzyw i mniej mięsa, ale skutki złych nawyków żywieniowych wciąż widoczne
Spożycie warzyw na mieszkańca wzrosło o 1 kg (do 111 kg) rocznie - wynika z raportu DGE (fot. Envato Elements)

Najnowszy raport Niemieckiego Stowarzyszenia Żywieniowego pokazuje pozytywne trendy w jedzeniu: spożywane jest więcej warzyw i mniej mięsa. Jednocześnie uwidoczniły się duże różnice społeczne w nawykach żywieniowych.

Przygotowany już po raz piętnasty raport DGE pokazuje pozytywną tendencję w kierunku zdrowszego odżywiania w Niemczech. Dokument wskazuje na duże różnice społeczne i potrzebę po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

06. grudzień 2024 19:10