01.01.2022 / 17:02
StoryEditor

Hugo Mesquita przejmuje zarządzanie siecią Netto Polska

Hugo Mesquita, dyrektor generalny Netto Polska (fot. mat. prasowe)
Z dniem 1 stycznia 2022 r. Hugo Mesquita, niegdyś dyrektor operacyjny sieci Biedronka, objął stanowisko dyrektora generalnego i przejął zarządzanie siecią niemal 600 dyskontów należących do Netto Polska.

Należąca do duńskiej Salling Group sieć dyskontów Netto jest obecnie w trakcie procesu konwersji przejętych w ubiegłym roku sklepów Tesco. Operator modernizuje i dokonuj...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 89% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.10.2024 / 12:08
StoryEditor
Restrukturyzacja w Makro Polska. Zatrudnienie w firmie zmalało już o ponad 100 osób [NASZ NEWS]
Na zdj. hala Makro w Warszawie (fot. A.Chomczyk)

Makro Cash&Carry Polska przyznaje, że mierzy się z licznymi wyzwaniami w Polsce, na czele m.in. ze wzrostem kosztów prowadzenia biznesu. Firma jest w trakcie kolejnej już restrukturyzacji i potwierdza informacje portalu wiadomoscihandlowe.pl o redukcji etatów. Co z działalnością hal cash&carry?

"W ramach implementacji strategii sCore, Makro Cash and Carry Polska S.A. jest w trakcie zmiany procesów mających na celu podniesienie wydajności prowadzonej działalności, a w e...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10.10.2024 / 15:17
StoryEditor
Roślinna rewolucja w Max Premium Burgers
Restauracja Max Burgers w Krakowie (fot. mat. pras.)

Max Premium Burgers, szwedzka sieć restauracji fast food, opublikowała raport nt. zrównoważonego rozwoju za 2023 rok, który prezentuje osiągnięcia firmy na drodze do zmniejszenia wpływu na środowisko. Kluczowym elementem tej strategii było wprowadzenie menu Supreme Green, które zawiera produkty o niskiej emisji CO2. Dzięki temu firma zbliża się do ambitnego celu – aby co najmniej połowa sprzedawanych posiłków była pozbawiona czerwonego mięsa. W Polsce wynik ten już osiągnął 41 proc.

Wprowadzenie roślinnego menu Supreme Green było jednym z najważniejszych kroków, które pozwoliły MAX Premium Burgers osiągnąć 46 proc. sprzedaży posiłków bez czerwonego mięsa na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15. październik 2024 20:20