14.05.2020 / 18:25
StoryEditor

Jak radzą sobie restauracje McDonalds podczas pandemii?

(fot. Unsplash.com)
Jak radzą sobie restauracje McDonald’s podczas pandemii? O trudnościach, z jakimi mierzy się sieć i jak wspiera swoich partnerów biznesowych, opowiada w rozmowie z „Rzeczpospolitą” Adam Pieńkowski, prezes McDonald’s Polska.

Prezes McDonald’s wskazuje m.in. na to, że w Polsce to franczyzobiorcy prowadzą prawie 90 proc. restauracji sieci. - Więc choć jesteśmy marką globalną, i tak się na nas patrzy, ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
11.09.2023 / 21:57
StoryEditor

Sanepid zmienia stanowisko w sprawie nastolatki sprzedającej wiśnie z sadu dziadka. Czy ojciec dziewczynki będzie musiał zapłacić mandat?

Środki podjęte przez kontrolerów nie były współmierne do przewinienia – orzekł Główny Inspektor Sanitarny, odnosząc się do interwencji podjętej przez w Lubnie wobec 16-latniej Marysi, która sprzedawała wiśnie z sadu dziadka (fot. Shutterstock).
Środki podjęte przez kontrolerów nie były współmierne do przewinienia – orzekł Główny Inspektor Sanitarny w oświadczeniu wydanym 11 września, odnosząc się do interwencji podjętej przez pracowników sanepidu w Lubnie (gmina Wałcz) wobec 16-latniej Marysi. Poinformował również, że wojewódzkie i powiatowe stacje sanitarno-epidemiologiczne otrzymają instrukcję postępowania w przypadku takich zdarzeń.

Główny Inspektor Sanitarny stwierdził w swoim komunikacie, że po gruntownej analizie oraz zbadaniu wszystkich okoliczności dotyczących zdarzenia, Państwowy Powiatowy Inspektor S...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
11.09.2023 / 20:36
StoryEditor

Piotr Szewczyk jeden z kierowników kategorii non-food w Aldi Polska awansuje. Za co będzie odpowiadał?

Z początkiem września dyrektorem ds. zakupów fresh food w Aldi Polska został Piotr Szewczyk, o (fot. LinkedIn)
Nowym wyzwaniem dla Piotra Szewczyka w ramach Aldi Polska będzie kierowanie działem zajmującym się zakupem produktów świeżych. Menadżer objął to stanowisko po 2,5 roku pracy w zespole kierowników kategorii non-food w sieci Aldi, który zajmował się zakupem i negocjacjami cen zakupu towarów.

Piotr Szewczyk jest doświadczonym menadżerem i ekspertem zwłaszcza w obszarze non food. Ma ponad 12-letnie doświadczenie zawodowe zdobyte w czołowych europejskich sieciach hand...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
19. wrzesień 2023 02:44