31.10.2023 / 13:29
StoryEditor

MAKRO Polska na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

507307
fot. Makro
507305
fot. Makro
507306
fot. Makro
507307
507305
507306
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów dobiegł końca. To jedno z najważniejszych wydarzeń w polskiej gastronomii odbyło się 24 października w Warszawie. Na stoisku MAKRO Polska odbyły się pokazy kulinarne, które poprowadzili Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO.
image
FOTO: fot. Makro
Podczas tegorocznej edycji Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów przedstawiciele MAKRO oraz Giancarlo Russo zabrali uczestników w podróż po kuchni włoskiej. Goście wzięli udział w pokazach kulinarnych.

– Cieszę się, że wspólnie z szefami kuchni Akademii Inspiracji MAKRO mogliśmy przygotować dania mojej rodzimej kuchni między innymi: Trippa alla Parmigiana oraz Vitello Tonnato – mówi Giancarlo Russo, propagator kuchni włoskiej w branży HoReCa. – Chcę pokazać restauratorom, jak ważny jest dobór odpowiednich produktów.

Na uczestników czekała również niespodzianka. W prezencie otrzymali książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem” autorstwa Giancarlo Russo oraz Zbigniewa Sonika, szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie.

Jak podkreśla Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska, udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów to szansa na rozmowy z restauratorami oraz szefami kuchni na temat aktualnej sytuacji czy wyzwań stojących przed branżą gastronomiczną. Na naszym stoisku można było wziąć udział w pokazach kulinarnych oraz zapoznać się z szeroką ofertą MAKRO, ze szczególnym uwzględnieniem asortymentu włoskiego. – dodaje.

– Bardzo duże zainteresowanie tegorocznym kongresem pokazuje, jak istotny jest oferowany w jego trakcie program edukacyjny oraz możliwość spotkania wiarygodnych dostawców branży HoReCa w jednym miejscu i czasie. Realizacja tego wydarzenia nie byłaby możliwa bez wsparcia ważnych dla branży firm, takich jak MAKRO Polska. Dlatego bardzo się cieszę, że to już kolejny rok współpracy z MAKRO – mówi Agnieszka Huszczyńska, organizatorka wydarzenia.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to bezpłatny program edukacyjny skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. Co roku uczestnicy mogą wziąć udział w prelekcjach oraz w panelach dyskusyjnych. Wydarzeniu towarzyszy strefa ekspozycyjna, na której znajdują się stoiska dostawców.

Więcej informacji o kongresie dostępnych jest na stronie: https://kongresszefowkuchni.pl/

09. maj 2024 18:05