04.09.2023 / 19:54
StoryEditorPolska kuchnia, polskie wino i ekologiczne podejście do biznesu. Jak ten miks sprawdza się w branży HoReCa?
Marek Dymkowski, właściciel hotelu Niemcza Wino & SPA, stawia na polską kuchnię bazującą na lokalnych składnikach, polskie wino i proekologiczne rozwiązania technologiczne (fot. materiały prasowe)
Staramy się, aby jak najwięcej składników, które wykorzystujemy, pochodziło od lokalnych dostawców. A najważniejszym produktem, który ma do nas sprowadzić gości, jest wino, które tworzymy sami, z własnych składników – mówi w rozmowie z portalem wiadomoscihandlowe.pl Marek Dymkowski. Dla właściciela hotelu Niemcza Wino & SPA oraz restauracji Dobry Rocznik ważne jest również prowadzenie biznes w duchy zero waste.
Hotel Niemcza Wino & SPA chwali się tym, że jego menu bazuje na lokalnych produktach. Na ile HoReCa może być istotnym kanałem zbytu dla producentów mających w ofercie takie wyro...