07.05.2019 / 10:44
StoryEditor

Zatory płatnicze problemem w całej Europie

. (fot. Pixabay CC0)
Polscy przedsiębiorcy, którzy zajmują się eksportem produktów do całej Unii, muszą liczyć się z opóźnieniami w płatnościach - pisze interia.pl.

Zdaniem ekspertów opóźnienia w płatnościach obserwowane w Polsce nie są wyjątkiem na skalę europejską. Co więcej, w niektórych krajach pod tym względem jest jeszcze gorzej. Mimo...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 76% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2024 / 23:21
StoryEditor
Coffee Unity Forum ma jeden cel: Podnieść standardy kawy w Polsce
Autorem tekstu jest Mikołaj Pawlak, Head of Food & Cofee w Shell Polska

Coffee Unity Forum (CUF) to projekt, który ma na celu wprowadzenie nowej jakości na rynku kawowym w Polsce oraz stworzenie przestrzeni do edukacji i wymiany wiedzy dla profesjonalistów z branży gastronomicznej.

Na czele inicjatywy stoi Mikołaj Pawlak, który przez lata aktywnie działał na rzecz podnoszenia standardów kawy serwowanej „w drodze” oraz w sektorze HoReCa. Jego doświadczenie ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2024 / 12:55
StoryEditor
Dostawców czeka rewolucja! Żabka chce przekształcić produkty dostępne w dyskontach i hipermarketach, aby odpowiadały klientom sklepów convenience [WYWIAD]
Sklep sieci Żabka (fot. Shutterstock)

- W Żabkach Café 2.0 instalujemy piece gastronomiczne i wprowadzamy nowy asortyment. Uważamy, że osiągniemy taką liczbę sklepów, żeby Żabka była miejscem kojarzonym z ciepłymi posiłkami i gastronomią. Dzisiaj mamy już wszędzie hot dogi, kawę, burgery, panini. Dodaliśmy do oferty też frytki, nuggetsy, zapiekanki czy churrosy. To zupełnie nowe produkty, które dzięki odpiekaniu w piecu, a nie w mikrofalówce, mają jeszcze lepszy smak i są chrupiące - mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl Adam Manikowski, dyrektor zarządzający Żabka Polska, wiceprezes zarządu Grupy Żabka.

Teraz priorytetem dla Żabki jest rozwój nowego konceptu bardzo mocno skierowanego na usługi gastronomiczne.

Właśnie dlatego inwestujemy w rozwój w Żabkę Café 2.0, szczegól...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. październik 2024 06:36