04.08.2021 / 12:21
StoryEditor

Edyta Zębala, ZM Silesia: Na rynku wędlin warto być innowacyjnym [WYWIAD]

Latem hitem są tradycyjnie kiełbasy wieprzowe (fot. LikeMeat/Unsplash)
Warto szukać tego, czego klient oczekuje, a czego nie zawsze jest świadomy. Polski rynek wędlin jest bardzo chłonny, szybko adaptuje trendy i daje możliwości tworzenia nowych produktów, które później spotykają się z uznaniem konsumentów – zaważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Edyta Zębala, zastępca dyrektora marketingu w Zakładach Mięsnych Silesia.

Czy pandemia mocno wpłynęła na rynek wędlin?

Niezaprzeczalnie. Ten okres oceniamy jako czas wyzwań, którym Zakłady Mięsne Silesia sprostały. Obserwowaliśmy nieregularny pop...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

Łukasz Rawa
01.12.2025 / 10:58
StoryEditor
W tragicznej katastrofie zginęli właściciele firmy produkującej opakowania dla przemysłu spożywczego
(fot. Supfol)

Znani przedsiębiorcy Mariusz Superson i Krzysztof Superson zginęli w katastrofie śmigłowca w okolicy miejscowości Malawa k. Rzeszowa. To bracia, właściciele firmy SupFol, która produkuje opakowania foliowe m.in. dla przemysłu spożywczego.

Marcin Superson zginął tragicznie w wieku 41 lat. Jego brat Krzysztof Superson miał 44 lata.

Przyczyny tragedii będą wyjaśniane

"Odeszli młodzi, przedsiębiorczy ludzie, ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 83% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12.12.2025 / 13:41
StoryEditor
Podatek tłuszczowy uderzy w branżę mięsną i portfele konsumentów. Sektor krytykuje propozycję Lewicy
Polski rynek mięsa jest sceną, na której nie brakuje wydarzeń przyciągających uwagę opinii publicznej w kraju i za granicą. Mniej lub bardziej poważne afery i skandale są tu chlebem powszednim (fot. Łukasz Rawa/wiadomoscihandlowe.pl)

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP ostro krytykuje tzw. podatek tłuszczowy, którego wprowadzenie proponuje Lewica. Lobbyści branży przekonują, że nowa danina będzie ciosem zarówno dla producentów mięsa i przetworów, jak i dla konsumentów.

SRW wskazuje na rosnące obciążenia branży mięsnej

"Ile jeszcze obciążeń jest w stanie udźwignąć polska branża mięsna? W przyszłym roku sektor będzie musiał zmierzyć się m....

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15. grudzień 2025 11:27