30.03.2021 / 07:59
StoryEditor

Zakłady Mięsne Silesia inwestują w rozwój i szukają specjalistów

Zakłady Mięsne Silesia rozwijają dział badań i rozwoju i poszukują specjalistów z dziedziny technologii żywności. Dział B+R pracuje m.in. nad technologią odzysku białek mięśniowych ze śrutu kostnego. 

– Celem Zakładów Mięsnych Silesia jest zbudowanie  efektywnego  działu B+R, odpowiadającego na dynamicznie zmieniające się oczekiwania rynku i konsumentów oraz kreującego innowa...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18.10.2024 / 13:56
StoryEditor
Alkotubki wrócą do półki sklepów [FELIETON]
Tomasz Szacoń, właściciel firmy doradczej RetailPoland Consulting LTD (RetailPoland Consulting LTD)

Małpki czyli mocne alkohole w małych pojemnościach świetnie się sprzedają w sieciach handlowych. Są tam jakieś głosy, że to promocja alkoholizmu bo jakiś procent sprzedaje się do południa. Może i to alkoholicy stworzyli tę kategorię, a może dzielne gospodynie domowe pieką tak dużo ciast i potrzebują małe pojemności do pysznego tortu jeszcze przed 12-stą. Jak by tego nie tłumaczyć, to na koniec dnia jest z tego obrót i zysk to trza to mieć a sklepach. Ale z tymi alkotubkami to kto to widział - A dajcie spokój... Otóż nie - ten produkt wróci bo dowiezie wyniki...

Autor: Tomasz Szacoń, właściciel Retailpoland Consulting

Alkotubki są popularne w innych krajach, nawet więcej - za granicą wino jest sprzedawane w opakowaniu plastikowym PE...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.10.2024 / 12:07
StoryEditor
Thai Wok przejęła sieć Tuk Tuk i stworzył nowy koncept. Wiemy jakie są plany wykorzystania nowych marek
Nowy koncept Tuk Tuk w food hall (fot. materiały prasowe)

Sieć Thai Wok, znana i obecna w wielu strefach gastronomicznych polskich centów handlowych, przejęła warszawski koncept Tuk Tuk. Dyrektor zarządzający i współwłaściciel Thai Wok, Bartosz Brusikiewicz opowiedział portalowi wiadomoscihandlowe.pl jakie są plany na wykorzystanie nowo przejętej marki i poinformował o sworzeniu zupełnie nowego konceptu PHOme.

- Marki Tuk Tuk raczej nie trzeba przedstawiać Warszawiakom, była znana i lubiana już od 2013 roku. Gdy pojawiła się możliwość przejęcia marki, wykorzystaliśmy ją – powiedział p...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. październik 2024 01:58