26.09.2019 / 07:03
StoryEditor

Polska branża mięsna na zakręcie. Scenariusze dla firm produkujących mięso i wędliny

(fot. Prime Food)
Przemysł mięsny stoi przed wieloma zadaniami. Przede wszystkim chodzi o konsekwencje zmian w strukturze polskiego handlu. Branża odczuwa również skutki wzrostu cen energii elektrycznej czy rosnących kosztów pracy. Dodatkowo w firmy mięsne uderza ryzyko związane z wirusem ASF, a także cenami surowca.

Zmienia się krajobraz handlu w Polsce. Dotyczy to nie tylko dużych aglomeracji, ale również średnich i mniejszych miast oraz miasteczek. Jak zauważa Robert Krzak, ekspert EY ds....

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2024 15:05