06.06.2022 / 20:26
StoryEditor

Salad Story szuka inwestorów. Franczyzowa sieć chce przyspieszyć rozwój

Restauracja Salad Story (materiały prasowe)
W latach 2022-2023 Salad Story, koncept gastronomiczny działający na rynku zdrowych fast foodów planuje otworzyć 18 nowych restauracji. Większość będzie działać w Warszawie i okolicach. Lokale pod tym szyldem mają pojawić też w Krakowie, Trójmieście i we Wrocławiu. Plan minimum na 2022 rok to 7 lokali, w tym 5 w stolicy. Aby zrealizować m.in. te cele, spółka ruszyła z kampanią na platformie crowdinwestycyjnej Beesfund - kwota emisji akcji to ok. 3,2 mln zł. Inwestorzy mogą się zapisać na 4,95 proc. akcji, a spółkę wyceniono na ok. 64,9 mln zł (post-money).

W ciągu 15 lat działalności firma zbudowała sieć restauracji, na którą składa się 35 lokali własnych oraz cztery lokale franczyzowe.

W restauracjach Salad Story serwo...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

06.05.2025 / 21:04
StoryEditor
Polacy zajadają się pikantnym kurczakiem. Jaki plan ma amerykańska sieć fast foodów na podbój polskiego rynku?

Sieć restauracji Popeyes ujawniła plany rozwoju na 2025 rok, podsumowała także otwarcia z ostatnich trzech miesięcy pokazując gdzie klienci mogą spróbować nowoorleańskiego kurczaka i kanapek serwowanych w placówkach sieci.

Gdzie Popeyes otworzył restauracje w Polsce?

Rok 2025 sieć Popeyes rozpoczęła z przytupem, otwierając aż pięć restauracji w nowych lokalizacjach na terenie całej Polski....

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.05.2025 / 13:14
StoryEditor
Polacy marzą o thermomiksie, airfryerze i robocie planetarnym. Po co im to wszystko?
Choć kulinarne inspiracje bywają różnorodne, w praktyce najczęściej wracamy do smaków dobrze znanych (fot. Frosta)

Jakie są kulinarne zwyczaje Polaków? Czy gotowanie to dla nas pasja, obowiązek, a może sposób na wspólne spędzanie czasu? Marka FRoSTA postanowiła przyjrzeć się bliżej codziennym zwyczajom w kuchni i przygotowała raport, który kompleksowo pokazuje, co liczy się dla nas, gdy chodzi o gotowanie.

Zebrane w raporcie “Jak gotują Polacy? Smaki, decyzje, zwyczaje” informacje rzucają światło nie tylko na kulinarne preferencje Polaków, ale też na to, skąd statystyczny rodak cz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

11. maj 2025 20:39