18.04.2019 / 15:48
StoryEditor

Grzegorz Brodziak, Goodvalley: Embargo USA na polską wieprzowinę byłoby ciosem dla branży

Grzegorz Brodziak, dyrektor zarządzający Goodvalley (fot. ŁR, wiadomoscihandlowe.pl)
Embargo na eksport wieprzowiny do Stanów Zjednoczonych byłoby znaczącym ciosem dla całej branży mięsnej w Polsce – ocenia Grzegorz Brodziak, dyrektor zarządzający Goodvalley.

USA to rynek, który intensywnie rozwija się w ostatnich latach (nawet o kilkadziesiąt procent rocznie). - Rynek amerykański pozwolił polskim producentom zastąpić utraconych z po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17.10.2024 / 13:29
StoryEditor
Żabka coraz pewniej stawia na ofertę gastronomiczną. Wiceprezes Manikowski: nie zamierzamy zbaczać z tej drogi
Żabka z rozbudowaną ofertą gastro

Dyrektor zarządzający Żabka Polska Adam Manikowski przekazał, że sieć mocno pracuje nad rozwojem trzech konceptów. Jednym z nich są sklepy o większej powierzchni, w których klienci będą mogli skorzystać z obszernej oferty gastronomicznej. - Tworzymy trendy w Polsce, inspirując się najbardziej rozwiniętymi rynkami - mówi nam wiceprezes firmy.

W związku z debiutem Grupy Żabka na giełdzie papierów wartościowych, wiceprezes zarządu podzielił się w rozmowie z naszym portalem planami firmy na najbliższą przyszłość. A...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.10.2024 / 13:11
StoryEditor
Patryk Sienkiewicz, CEO Food Bugs: Na świecie już ponad 2 miliardy ludzi od lat je owady i nikogo to nie dziwi [WYWIAD]
Patryk Sienkiewicz, Food Bugs (po lewej) (fot. Food Bugs)

– Naszą misją jest „odczarowanie” tej złej sławy i edukacja konsumentów o korzyściach płynących z zastosowania tego surowca w produktach spożywczych. Nie ukrywamy, że produkty wzbudzają ciekawość i świadomie docieramy do osób otwartych na nowości i niebojących się nowych wyzwań – mówi Patryk Sienkiewicz, CEO Food Bugs, firmy specjalizującej się w produkcji wyrobów z owadów.

Jak wygląda potencjał rozwoju rynku produktów z owadów? Jak wygląda stan obecny i jak wygląda perspektywa krótko-, średnio i długoterminowa?

Rynek produktów spożywczy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. październik 2024 01:58