28.11.2017 / 11:07
StoryEditor

Prezes Zakładów Mięsnych Silesia: Rynek surowego mięsa nie jest podatny na trendy

Krzysztof Woźnica, prezes Zakładów Mięsnych Silesia (fot. mat. pras.)
Rynek mięsa jest zdecydowanie mniej poddany na trendy niż pozostałe obszary rynku spożywczego. Można jednak mówić o pewnych zmianach, jakie w tej kategorii zachodzą, a wynikają one chociażby ze zmian w strukturze handlu w Polsce – zauważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Krzysztof Woźnica, prezes Zakładów Mięsnych Silesia.

Spożycie mięsa w Polsce utrzymuje się na dość stabilnym poziomie na przestrzeni lat. Zmieniają się natomiast znacząco proporcje ilości konsumowanego mięsa w przypadku jego poszc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18.04.2025 / 08:20
StoryEditor
Turysta nie wwiezie do Wielkiej Brytanii kanapki z szynką i serem. 25 tys. zł - tyle wynosi mandat za złamanie zakazu
Wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso i nabiał, mogą być potencjalnie skażone pryszczycą (fot. Pixabay)

Rząd Wielkiej Brytanii wprowadził tymczasowy zakaz wwożenia przez turystów sera i produktów mięsnych z UE. Ma to na celu zapobieganie rozprzestrzeniania się pryszczycy.

Jak podaje BBC, od 12 kwietnia podróżni nie mogą przywozić takich produktów jak wędliny i sery — również w kanapkach — ze względu na rosnącą epidemię na kontynencie. Ograniczeni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 89% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

19.04.2025 / 10:03
StoryEditor
Brian Olesen, prezes Netto Polska: Dyskonty przez lata potrafiły szybko dopasowywać się do potrzeb klienta. [WIDEO]
Brian Olesen, Netto Polska (fot. Wh)

Prezes Netto Polska Brian Olesen był gościem Retail Trends Studio. Mówił m.in o elastyczności dyskontów i planach rozwoju Netto w Polsce. Zobacz rozmowę wideo z szefem Netto w Polsce.

Jeśli spojrzymy na to jak, zmieniły się dyskonty od momentu, gdy zaczęły pojawiać się na rynku aż do dziś, pokazuje to, że ten kanał potrafi się bardzo dynamicznie rozwijać i od...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01. maj 2025 06:53