09.01.2017 / 14:18
StoryEditor

Sieć Netto rozwija nowy koncept sklepu w Polsce – wywiad / galeria zdjęć

Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sklep sieci Netto Polska w nowym koncepcie - 1
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sklep sieci Netto Polska w nowym koncepcie - 2
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sklep sieci Netto Polska w nowym koncepcie - 3
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska (materiały prasowe)
Sieć dyskontów Netto systematycznie modernizuje sklepy w Polsce i wprowadza nowe rozwiązania handlowo-marketingowe, które mają sprawić, że sklepy sieci będą bardziej atrakcyjne dla odwiedzających klientów. Nowe sklepy, które duński operator otwiera na polskim rynku zostały zaprojektowane zgodnie z nowymi założeniami, które mają na celu stworzenie unikalnej atmosfery, zwiększenia wyboru produktów, a także poprawę ekspozycji produktów świeżych takich jak: owoce, warzywa, pieczywo, mięso czy nabiał. Operator wprowadził do sklepów kilka nowych konceptów handlowych w tym, m.in. Półkę Zdrowia, czy Jarmark Netto. Na temat zmian w sklepach duńskiego dyskontera portal wiadomoscihandlowe.pl rozmawia ze Sławomirem Nitkiem, dyrektorem operacyjnym Netto Polska.

Wiadomoscihandlowe.pl: Sklepy Netto przechodzą obecnie znaczący remodeling. Co się zmienia?

Sławomir Nitek, dyrektor operacyjny Netto Polska: - Zmian jest dużo. W strefie wej...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

wiadomoscihandlowe.pl
10.12.2025 / 09:17
StoryEditor
Adam Imielski, szef Kraft Heinz w Polsce: Nie ma planu, żeby zrobić z Pudliszek globalny brand
Uważam, że w każdym formacie i sieci istnieją jeszcze możliwości wzrostu.sprzedaży – mówi Adam Imielski, dyrektor zarządzający Kraft Heinz w Polsce  w wywiadzie dla portalu wiadomoscihandlowe.pl (fot. materiały prasowe)

Po osiągnięciu imponującego 40-procentowego wzrostu obrotów, w dużej mierze napędzanego inflacją, priorytetem jest dla mnie wzrost pod kątem wolumenu – zapowiada Adam Imielski. Dyrektor zarządzający Kraft Heinz w Polsce w wywiadzie udzielonym portalowi wiadomoscihandlowe.pl zdradza, w jaki sposób firma zamierza zrealizować ten cel. Wyjaśnia dlaczego globalna kariera marki Pudliszki nie jest obecnie w planach i dlaczego nie widzi dla niej wielkiej przyszłości na rynku ukraińskim, za który również odpowiada. Mówi także o uniklanych preferencjach polskich konsumentów, które sprawiają, że produkty marki Heinz muszą być do nich dostosowywane.

Z tego artykuł dowiesz się m.in:

  • Jakie cele Adam Imielski postawił przed firmą Kraft Heinz w Polsce, przejmując zarządzanie nią?
  • Jak firma zamierza zamierza realizo...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 98% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15.12.2025 / 12:10
StoryEditor
4 szybkie pytania do prezesa E.Leclerc Polska. Pytamy m.in. o prognozy rynku spożywczego 2026
Jean Philippe Magre, prezes E. Leclerc Polska

Plany E.Leclerc na rok 2026, przyszłoroczne wyzwania dla handlu, a także podsumowanie 2025 roku z perspektywy E.Leclerc i ocena ostatnich 12 miesięcy na polskim rynku handlowym - to cztery krótkie pytania, na które odpowiedział nam Jean-Philippe Magre, prezes E.Leclerc Polska.

Panie prezesie, jakie E.Leclerc ma plany na przyszły rok? Na co postawicie szczególny nacisk?

Jean-Philippe Magre, prezes E.Leclerc Polska: W 2026 r. będziemy kontynuować roz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. grudzień 2025 09:51