20.11.2019/10:03

87 proc. pracowników chciałoby mieć dostęp do taniej stołówki w siedzibie firmy

Piramida potrzeb nie kłamie. Według badań Pracuj.pl kwestie związane z jedzeniem stanowią dla wielu Polaków jeden z kluczowych aspektów… pracy. Badani wymieniają dostęp do taniej stołówki wśród najważniejszych benefitów. Co więcej, ponad połowa z nich oczekuje obowiązkowych przerw na obiad i dofinansowań do posiłków od pracodawców. Style jedzenia mogą mieć realne znaczenie dla firm – większość Polaków podkreśla, że wspólne posiłki pozytywnie wpływają na integrację zespołu.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
W ramach Prenumeraty WH Plus także:
  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • RAVEN123 21.11.2019

    Jeżeli POLSKA czuje, że jesteśmy już bądź tzw. zaraz będziemy na tym samym poziomie porównując do naszych sąsiadów na Zachodzie Europy każdy większy pracodawca, korporacje powinny zapewniać normalny posiłek lunch/obiad na odpowiednio przygotowanej dla pracowników stołówce i winien to być standard wliczony w prowadzenie organizacji. Pełna dowolność kto chce korzystać i zjeść sobie ten będzie jadł kto nie chce nie będzie jadł. Europa jest prowadzącym cywilizacyjnie tak samo jej Obywatele. Jak firmy nie stać, aby nakarmić swojego pracownika to niech się nie bierze za biznesy albo wypad z Polski. Powszechnie zaczynam widzie takie pracownicze stołówki w fabrykach, zakładach produkcyjnych głównie obce marki korporacyjne, krytycznie mało przekłada się to na korpo-biurowce nie wiedzieć czemu - Ci co klikają w klawiaturę i liczą słupki tracą tyle samo kalorii co pracownicy przy linii produkcyjnej albo inżynierowie przy deskach kreślarskich. O Polskich pracodawcach możemy zapomnieć tu komuna

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.