13.12.2018/08:58

Będzie mniej antybiotyków w hamburgerach z McDonald’s

McDonald's, największy odbiorca wołowiny na świecie, zredukuje ilość antybiotyków w łańcuchach dostaw tego mięsa.

Jak poinformował Reuters, chodzi o „znaczącą” reedukację antybiotyków. Największa sieć barów fast food w ten sposób dostosowuje się do oczekiwań konsumentów, którzy nie chcą jeść mięsa, które jest nim naszpikowane.

W pierwszej kolejności firma zmierzy poziom wykorzystania antybiotyków w wołowinie na 10 największych rynkach, m.in. Australii, Nowej Zelandii, Francji, Niemiec, Irlandii, USA, Kanady, Wielkiej Brytanii, a także Polski.

Nowe limity zawartości antybiotyków w wołowinie wykorzystywanej przez McDonald’s będą ustalone do 2020 roku.

Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Zaniepokojony konsument 13.12.2018

    Zredukuje? Czyli jaki byl tego poziom wczesniej, skoro zredukuja?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.