13.10.2016/10:59

Co z tą wołowiną?

Konsumpcja wołowiny i cielęciny w ostatnich latach konsekwentnie spadała. Obecnie przeciętny Polak zjada rocznie 1,2 kg mięsa wołowego, podczas gdy średnie unijne spożycie tego mięsa wynosi około 15 kg na osobę. Pojawiają się jednak przesłanki pozwalające sądzić, że polski rynek znów zacznie rosnąć.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.