13.10.2016/10:59

Co z tą wołowiną?

Konsumpcja wołowiny i cielęciny w ostatnich latach konsekwentnie spadała. Obecnie przeciętny Polak zjada rocznie 1,2 kg mięsa wołowego, podczas gdy średnie unijne spożycie tego mięsa wynosi około 15 kg na osobę. Pojawiają się jednak przesłanki pozwalające sądzić, że polski rynek znów zacznie rosnąć.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.