05.08.2021/15:08

Grzegorz Kozieja, BNP Paribas: Należy spodziewać się wzrostów na rynku wędlin

Polska wyróżnia się dużym przywiązaniem konsumentów do wędlin i przetworów mięsnych. Ponad połowa konsumentów deklaruje, że tego typu produkty spożywa co najmniej raz w tygodniu. Dla porównania, we Francji i Niemczech to ok. jedna trzecia, a we Włoszech czy Hiszpanii jedna czwarta konsumentów – mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Grzegorz Kozieja, dyrektor biura analiz Sektora Food and Agri w Banku BNP Paribas.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także