28.07.2021/15:01

Presja kosztowa w branży spożywczej jest coraz większa. Czy firmy sobie z nią poradzą?

Menedżerowie z niemal 80 proc. przedsiębiorstw z branży spożywczej deklarują, iż zmagają się z wyższymi niż rok temu kosztami prowadzenia firmy - wynika z analizy opracowanej przez instytut badawczy Food Research Institute. Zarazem podobny odsetek respondentów wskazuje, że przychody z działalności przetwórczej albo wzrosły, albo są porównywalne z ubiegłorocznymi.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także