18.10.2017/11:47

Prezes UPEMI: Wielu konsumentów straciło zaufanie do wieprzowiny

Analizując spożycie mięsa z perspektywy branży i jej problemów, oceniam, że szerzący się w Polsce afrykański pomór świń (ASF) jest niewątpliwie ważnym powodem spadku spożycia wieprzowiny, ponieważ to temat szeroko komentowany w mediach. To powoduje, że wielu konsumentów podchodzi do zakupu mięsa z ograniczonym zaufaniem - mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Wiesław Różański, prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI).

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.