Prezes UPEMI: Wielu konsumentów straciło zaufanie do wieprzowiny
Analizując spożycie mięsa z perspektywy branży i jej problemów, oceniam, że szerzący się w Polsce afrykański pomór świń (ASF) jest niewątpliwie ważnym powodem spadku spożycia wieprzowiny, ponieważ to temat szeroko komentowany w mediach. To powoduje, że wielu konsumentów podchodzi do zakupu mięsa z ograniczonym zaufaniem - mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Wiesław Różański, prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI).
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Dostęp roczny 365 dni149.99 zł - 365 dni
- Najważniejsze informacje z branży;
- Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
- Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
1