28.04.2020/16:08

Producenci mięsa i mleka mają problem z niedrożnymi kanałami dystrybucji

Silne ograniczenie działalność restauracji, barów i hoteli w krajach Unii Europejskiej spowodowało spadek popytu na żywność. Nie mogło to pozostać bez wpływu na polski sektor spożywczy, który jest mocno nastawiony na sprzedaż eksportową, a na rynkach zagranicznych branża HoReCa była jednym z ważniejszych odbiorców końcowych dla polskich przedsiębiorstw. Oczywiście, wpływ nie jest jednakowy dla wszystkich firm. Są branże mocniej dotknięte przez zablokowanie wskazanego kanału sprzedaży, ale są też takie, które zupełnie tego nie odczuły – mówi serwisowi wiadomoscihandlowe.pl Grzegorz Rykaczewski, analityk sektora rolno-spożywczego Santander Bank Polska.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.