20.01.2013/18:45

Tu powstaje Tyskie Klasyczne

Po sukcesie sprzedażowym w sześciu województwach Kompania Piwowarska wprowadziła Tyskie Klasyczne na rynek ogólnopolski. W ciągu czterech miesięcy sprzedano blisko 17 mln puszek. Skład tego piwa stworzony został w oparciu o ustanowione w XVI wieku prawo czystości piwa, zgodnie z którym do produkcji mogą być użyte wyłącznie słód jęczmienny, woda i chmiel. Prześledziliśmy proces powstawania Tyskiego Klasycznego.

(HUW)

Wiadomości Handlowe, Nr 1 (121) Styczeń 2013

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.