25.03.2021 / 13:35
StoryEditor

Przedświąteczne wsparcie Makro dla gastronomii

Sukces organizowanej w ubiegłym roku, świetnie przyjętej przez restauratorów i klientów kampanii „Zamów na świąteczny stół” sprawił, że jej kontynuacja stała się oczywista (Makro)
Makro Polska już od ponad roku konsekwentnie wspiera restauratorów w ich walce o przetrwanie w pandemii Covid-19. W okresie poprzedzającym Wielkanoc promuje zamawianie przysmaków z restauracji z dostawą prosto na świąteczny stół.

 Zbliżająca się Wielkanoc to kolejny, trzeci już okres świąt, który spędzimy w warunkach daleko idących obostrzeń, w tym lockdownu sektora gastronomii. Makro Polska już od wiosny 2020 r. proponuje lokalom różne formy wsparcia i promocji, pomagając w ten sposób w utrzymaniu się na rynku. Ruszyła kolejna, wielkanocna odsłona tej akcji.
 
Sukces organizowanej w ubiegłym roku, świetnie przyjętej przez restauratorów i klientów kampanii „Zamów na świąteczny stół” sprawił, że jej kontynuacja stała się oczywista. Na stronie www.makro.pl/zamawiaj-z-dostawa oraz www.polskieskarby.pl dostępne są już adresy ponad 500 lokali, specjalizujących się w ofercie kuchni polskiej, które przygotowały specjalne wielkanocne menu. Co trzeba zrobić? To proste: wejść na stronę, zapoznać się z ofertą, złożyć zamówienie i odebrać tuż przed świętami, pomagając w ten sposób ulubionej restauracji oraz wzbogacając kulinarnie świąteczne spotkanie przy stole.
 
Ci spośród klientów Makro, którzy wolą bezpośrednie zakupy, mogą zaopatrzyć się w przysmaki od lokalnych szefów kuchni w wybranych halach. Podobnie, jak przed Bożym Narodzeniem sieć zaprosiła restauratorów do prezentacji i sprzedaży ich oferty. Stoiska restauracji znajdą się za strefą kas w halach Makro.

26.09.2025 / 13:24
StoryEditor
Kawa w Nestlé po nowemu. Alfonso Gonzalez Loeschen nowym CEO Nespresso

Nestlé poinformowało, że od 1 listopada 2025 roku stanowisko Chief Executive Officer Nespresso oraz członka zarządu grupy obejmie Alfonso Gonzalez Loeschen, dotychczasowy szef Nespresso w Ameryce Północnej.

Kim jest nowy szef Nespresso?

Alfonso Gonzalez Loeschen, nowy prezes jest związany z Nestlé od ponad trzydziestu lat. Karierę rozpoczął w 1992 roku w Meksyku jako asystent mene...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 87% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

24.09.2025 / 21:17
StoryEditor
Kuchnia Vikinga idzie po miliard i chce podbić rynki zagraniczne. Firma zbroi się przed ekspansją
Macieja Niemyjskiego, dyrektor ds. rozwoju Kuchni Vikinga

Polska Kuchnia Vikinga szykuje się do podboju Europy! Lider rynku dostaw dań gotowych w Polsce nie zwalnia tempa – firma rozwija struktury, tworzy nowe stanowiska menadżerskie i rekrutuje topowych menadżerów, by wzmocnić pozycję na krajowym rynku i zdobyć klientów poza granicami Polski. Ekspansja, nowe linie biznesowe i inwestycje w marketing to strategiczne narzędzia, dzięki którym Kuchnia Vikinga chce stać się międzynarodowym graczem branży spożywczej.

Viking będzie się bił o jeszcze większe udziały w rynku cateringu

Kuchnia Vikinga udowadnia, że ambicje polskich firm w sektorze dań gotowych sięgają poza krajowe granice....

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01. październik 2025 10:48