30.08.2022 / 12:30
StoryEditor

Paweł Wróbel, CEO Nice to Fit You: Dieta roślinna odgrywa coraz ważniejszą rolę w cateringu [WYWIAD]

Paweł Wróbel, CEO firmy Nice To Fit You (fot. mat. pras.)
Wprowadzając dietę roślinną do oferty, przewidywaliśmy, że to tylko kwestia czasu, kiedy znacząco zyska na popularności. Na starcie dieta cieszyła się zainteresowaniem rzędu kilku procent, dziś udział diety wegańskiej spośród wszystkich diet stanowi już kilkanaście procent – zauważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Paweł Wróbel, CEO Nice to Fit You.

Jak trend wege wpływa na branżę cateringową?

Kategoria żywności roślinnej od lat dynamicznie się rozwija. Konsumenci zaczynają zwracać coraz większą uwagę na aspekt zdrowia...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2024 / 14:23
StoryEditor
KNF nałożyło kary finansowe na Henryka Kanię
Henryk Kania (fot. henrykkania.pl)

Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) nałożyła na Henryka Kanię, byłego członka rady nadzorczej Zakładów Mięsnych Henryk Kania, kary pieniężne. Decyzja ta jest wynikiem nieprzekazania do wiadomości publicznej istotnych informacji.

Nałożone kary dotyczą dwóch incydentów. Pierwszy z nich to brak informacji o prolongacie spłaty należności przez kontrahenta, co skutkowało karą w wysokości 65 tys. zł. Drugi pr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 86% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

07.10.2024 / 12:55
StoryEditor
Dostawców czeka rewolucja! Żabka chce przekształcić produkty dostępne w dyskontach i hipermarketach, aby odpowiadały klientom sklepów convenience [WYWIAD]
Sklep sieci Żabka (fot. Shutterstock)

- W Żabkach Café 2.0 instalujemy piece gastronomiczne i wprowadzamy nowy asortyment. Uważamy, że osiągniemy taką liczbę sklepów, żeby Żabka była miejscem kojarzonym z ciepłymi posiłkami i gastronomią. Dzisiaj mamy już wszędzie hot dogi, kawę, burgery, panini. Dodaliśmy do oferty też frytki, nuggetsy, zapiekanki czy churrosy. To zupełnie nowe produkty, które dzięki odpiekaniu w piecu, a nie w mikrofalówce, mają jeszcze lepszy smak i są chrupiące - mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl Adam Manikowski, dyrektor zarządzający Żabka Polska, wiceprezes zarządu Grupy Żabka.

Teraz priorytetem dla Żabki jest rozwój nowego konceptu bardzo mocno skierowanego na usługi gastronomiczne.

Właśnie dlatego inwestujemy w rozwój w Żabkę Café 2.0, szczegól...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14. październik 2024 10:56