20.01.2013/23:00

Dlaczego cukier jest drogi?

W 2011 roku cukier był droższy od produktów mleczarskich prawie o 40 proc. Jego wciąż utrzymująca się wysoka cena jest korzystna dla przemysłu cukrowniczego, ale przyprawia o ból głowy m.in. producentów wyrobów cukierniczych, ciastek, soków i napojów oraz mleczarzy. Niestety, nawet gdyby cukier potaniał, nie przełoży się to raczej na obniżki cen przetworzonej żywności.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.