10.08.2021/16:08

Najbliższa dekada jest kluczowa dla zmian klimatu. Przemysł spożywczy czeka transformacja

Z raportu Międzyrządowego Zespołu ds. Zmian  Klimatycznych (IPCC) wynika jasno, że aby ograniczyć negatywne skutki zmian w środowisku naturalnym kluczowe jest podjęcie szybkich działań na rzecz ograniczenia emisji gazów cieplarnianych. Jeżeli w tym momencie nie zostaną podjęte zdecydowane kroki w tym kierunku, szansa na ograniczenie globalnego ocieplenia do blisko 1,5 st. C czy nawet 2 st. C będzie już poza naszym zasięgiem. Konieczne są radykalne zmiany m.in. w światowym systemie żywnościowym.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • free 11.08.2021

    kto płaci za raporty ten ma, co chce, a wiadomo, kto płaci!

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także