28.01.2021/18:15

Pandemia niszczy branżę mięsną. Perspektywy nie są optymistyczne

Przetwórstwo mięsa należy do najmocniej dotkniętych przez pandemię COVID-19 gałęzi branży spożywczej. To przede wszystkim efekt restrykcji sanitarnych nałożonych na krajową i unijną branżę gastronomiczną, odgrywającą ważną rolę w popycie – wynika z przygotowanego przez Bank Pekao raportu „Przetwórstwo mięsa. Charakterystyka branży, bieżące trendy i perspektywy rozwojowe”.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także