27.07.2021/07:00

Polski rynek gastronomiczny nie powrócił do poziomu sprzed pierwszego lockdownu [RAPORT]

90-procentowy spadek liczby klientów, przychody niższe o 80 proc., indywidualna gastronomia poradziła sobie lepiej od sieciowej, a najlepiej spośród wszystkich segmentów wypadły pizzerie i lokale serwujące sushi – takie wnioski płyną z najnowszego raportu „Kondycja Polskiej Gastronomii czyli jak COVID-19 wpłynął na finanse branży” przygotowanego przez Posbistro.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.