26.04.2021/12:58

Restauratorzy czekają na „jakąkolwiek” rządową strategię wychodzenia z lockdownu

Właściciele lokali gastronomicznych – ale też pracownicy restauracji – czekają na szczegółowe plany rządu, dotyczące stopniowego odmrażania gospodarki. Wielu przedsiębiorców ma nadzieję, że ogródki gastronomiczne zostaną dopuszczone do użytku w reżimie sanitarnym, jeszcze przed całkowitym otwarciem lokali. Sezon ogródkowy rusza zazwyczaj pod koniec kwietnia – w tym roku będzie opóźniony. „Jakakolwiek strategia dałaby nam szansę rozwoju” – apelują przedsiębiorcy.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z sektora handlu i FMCG w jednym miejscu;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także