26.04.2021/12:58

Restauratorzy czekają na „jakąkolwiek” rządową strategię wychodzenia z lockdownu

Właściciele lokali gastronomicznych – ale też pracownicy restauracji – czekają na szczegółowe plany rządu, dotyczące stopniowego odmrażania gospodarki. Wielu przedsiębiorców ma nadzieję, że ogródki gastronomiczne zostaną dopuszczone do użytku w reżimie sanitarnym, jeszcze przed całkowitym otwarciem lokali. Sezon ogródkowy rusza zazwyczaj pod koniec kwietnia – w tym roku będzie opóźniony. „Jakakolwiek strategia dałaby nam szansę rozwoju” – apelują przedsiębiorcy.

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także