16.01.2017/11:29

5 ważnych trendów na rynku kawy i herbaty

Sprzedaż gastronomiczna kawy i herbaty rośnie. Same tylko kawiarnie odnotowały w 2016 r. przychody rzędu 21,6 mld USD. Nasila się jednak konkurencja ze strony produktów do sprzedaży detalicznej, szczególnie szybko rozwija się segment kawy RTD (ready-to-drink). Kawiarnie starają się „uciekać do przodu” dzięki innowacjom. Firma Mintel omawia 5 najważniejszych trendów w gastronomicznej sprzedaży kawy i herbaty.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • krzyś 29.08.2017

    Bardzo ciekawy artykuł. Chętnie spróbowałbym choćby herbaty zaparzanej na zimno - brzmi bardzo ciekawie. Sam chętnie zamawiam różne kawy, bardzo często w sklepie Szlachetny Smak i lubię wszelkiego rodzaju nowości. Dzień bez kawy to dzień stracony. ;)

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.