01.03.2019 / 10:44
StoryEditor

Atrium: Nasze nieruchomości w Polsce są już warte prawie 2 mld euro

Atrium European Real Estate Limited ogłosiła wyniki za 2018 rok. Grupa odnotowała 1,2 proc. wzrostu dochodu netto z najmu zgodnie z porównywalnymi danymi stowarzyszenia EPRA oraz 1,8 proc. wzrost (z wyłączeniem działalności w Rosji). Wartość rynkowa 22 nieruchomości komercyjnych Atrium w Polsce wzrosła do 1,96 mld euro (w 2017 roku wynosiła 1,52 mld euro), co obecnie stanowi 67,3 proc. całego portfela 34 obiektów, wartego łącznie 2,9 mld euro.

W Warszawie znajdują się obiekty stanowiące 33 proc. portfela Grupy, reprezentujące 48 proc. jego całkowitej wartości rynkowej i generujące w Grupie 16 proc. dochodu netto z naj...

29.04.2025 / 10:40
StoryEditor
Luis Araujo, dyrektor generalny Biedronki, ujawnia strategię ekspansji sieci. Menedżer dopuszcza "pewien poziom kanibalizacji"
Luis Araujo - dyrektor generalny Biedronki (fot Łukasz Rawa)

Luis Araujo, dyrektor generalny Biedronki, podczas spotkania z dziennikarzami opowiadał o potencjale polskiego rynku, długofalowej strategii rozwoju największej sieci dyskontowej w Polsce oraz o ryzykach dla jej realizacji. Menedżer ujawnił, jakie obszary ekspansji są najbardziej obiecujące.

– Jesteśmy przekonani, że Polska zajmuje w Europie coraz bardziej strategiczną pozycję, kraj ma duży potencjał, aby wziąć aktywny udział w czymś, co nazywam reindustrializacją E...

07.05.2025 / 13:14
StoryEditor
Polacy marzą o thermomiksie, airfryerze i robocie planetarnym. Po co im to wszystko?
Choć kulinarne inspiracje bywają różnorodne, w praktyce najczęściej wracamy do smaków dobrze znanych (fot. Frosta)

Jakie są kulinarne zwyczaje Polaków? Czy gotowanie to dla nas pasja, obowiązek, a może sposób na wspólne spędzanie czasu? Marka FRoSTA postanowiła przyjrzeć się bliżej codziennym zwyczajom w kuchni i przygotowała raport, który kompleksowo pokazuje, co liczy się dla nas, gdy chodzi o gotowanie.

Zebrane w raporcie “Jak gotują Polacy? Smaki, decyzje, zwyczaje” informacje rzucają światło nie tylko na kulinarne preferencje Polaków, ale też na to, skąd statystyczny rodak cz...

11. maj 2025 11:40