Wyroby czekoladowe najlepiej rotują od września do Bożego Narodzenia. Szczyt sprzedaży kategoria osiąga w okresie świątecznym. Szczególne znaczenie w tym czasie mają tabliczki i...
Czekolada odporna na nastroje konsumenckie
Polacy wciąż najchętniej sięgają po posiłki przygotowane samodzielnie, choć coraz częściej wybierają pizzę, gotowe dania czy szybkie przekąski „w biegu”. Granice między domowym gotowaniem, gastronomią restauracyjną a ofertą sklepową stopniowo się zacierają, a na nasze wybory żywieniowe coraz mocniej wpływa wiek. Takie wnioski płyną z najnowszego raportu PMR Market Experts by Hume’s „Co na obiad? Wybory konsumentów i percepcja formatów gastronomicznych w Polsce”.
Domowe smaki kontra gotowe posiłki
Mimo rosnącego tempa życia i coraz bogatszej oferty gastronomicznej Polacy nadal najbardziej ufają kuchni domowej. To właśnie domowy obiad p...
Producent piwa Pinta wypuszcza na rynek puszki objęte systemem kaucyjnym. Chwali się, że robi to jako jeden z pierwszych browarów rzemieślniczych w kraju.
O tym, że za puszkę została pobrana kaucja, świadczy specjalny znaczek z napisem „Kaucja 0,50 zł”. Obecnie jest on umieszczony na puszkach z premierowymi piwami m.in. Hazy Disco...
